Gressåmomarsjen

Gressåmoen

Gressåmomarsjen går langs den gamle prestevegen mellom Gressåmoen og Aunsansetra ved Omli i Snåsa. Turen er på 22 km og jeg bruker 5 timer i gangtid.
I år(2011) var 6. gangen jeg gikk, og vi hadde fint ver hele veien.

Turen starter der hvor vegen inn til Gressåmoen slutter og går over tunet på Gressåmoen. Videre følger vi stien rett vestover forbi Hallbutjønna og opp mot Hallbufjellet.
Det skrår jevnt oppover i 5 km. Stien går delvis i myr og det kan være tungt og sugende.

Hallbufjellet

Etter 5 km er det slutt på stigningen og stien følger stort sett samme høyde sør for Hallbufjellet. Neste strekning er ca. 5 km. Bildet er tatt tilbake mot øst og fjella innafor Gressåmoen.  Vi har flott utsikt mot Andorsjøen og de enorme områdene rundt denne. Så går det nedover mot Smørbekken og brua der. Da har vi gjort unna 10 km. Nede ved bekken er det frodig krattskog.

Grav

Nå starter stigningen opp mot Andorfjellet. Det er 2,5 km med bra stigning før vi bikker over kanten nord for Statsklumpen. Så følger 4 km med kupert terreng og stien går stort sett på steingrunn. Stien går langs nordsida av Statsklumpen og Andofjellet.

Vi dreier inn i dalen ved Grav (her ligger snøen lenge) og fortsetter mot nedstigningen fra fjellet. Utsikten her er flott, Vi ser ned på Skjørsjøen, Sjysjøen, Langvatnet, Snåsavatnet og bygdene rundt Snåsa.

Blomlisetra

Etter som vi kommer nedover, møter vi vegetasjonen og er snart på vollen ved Blomlisetra. Her har vi flott utsikt mot Snåsa. Vi fortsetter over vollen og inn på stien ned mot traktorvegen mot Aunsan og rømmegrauten på Aunsansetra. Vi har tilbakelagt 22 km i flott natur.

Ta turen da vel....................

Nyeste kommentarer

28.08 | 18:15

Vi har ikke den for salg i år, kanskje neste år.

28.07 | 22:14

Hei Har dere Geum mai tai?

12.07 | 19:13

Kun til eget bruk. Ta kontakt med Cottage Garden ved Helen Fredholm. ...

12.07 | 16:20

Hei 😊 Selger dere slike? Byggesett/sende i posten?